KV Horti
Een betere basis voor morgen!

Overname

Bent u aan het nadenken over de overname van een bedrijf in dezelfde sector? Of wellicht zelfs wel met dezelfde producten? Wilt u op deze manier schaalvergroting realiseren en daarvan de zoete vruchten plukken?

Er zitten bij bedrijfsovernames regelmatig addertjes onder het gras. Een duidelijke analyse van het beoogde bedrijf, de cultuur, de organisatiestructuur en de motivaties van betrokken ondernemers en hun medewerkers zijn een belangrijke stap om een overname succesvol te laten eindigen.

Vaak leiden bedrijfsovernames, gericht op schaalvoordelen, niet toe de beoogde kostenbesparingen, maar leiden afstemmingsverliezen, dubbel ingerichte processen en diversiteit in beleving en motivatie vaak tot kostenverhogingen per eenheid product en tot veel spanningen in de betrokken organisatie. Waarom? Wanneer gaat het nu lopen?

Scholing of het aantrekken van de juiste expertise, het vroegtijdig ontwikkelen van bestaande medewerkers en het juist projecteren van verwachtingen binnen je organisatie zal een overnameproces soepeler laten lopen zodat de oude wijsheid ‘de kosten gaan voor de baten uit’ dan zeker uit gaat komen.

Zoek contact met KV Horti en stippel samen de juiste route uit voor u en uw organisatie.


Opbellen
E-mail